Флан с извара и тиквички, поднесен с мус от сьомга
Продукти

композиция
* пресен копър
* сол, черен пипер на вкус
* Масло Olympus за намазване на формичкит
1 с.л. зехтин
4 яйца
200 мл течна сметана
200 г тиквички, нарязани на дребни кубч
200 г извара Olympus
1 lingura caju

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 160 градуса.

Задушете в масло и зехтин тиквичките за около 4-5 мин. (докато омекнат). Подправете със сол и черен пипер.

Добавете течната сметана, дръпнете съда от котлона и добавете изварата.

Пасирайте до гладка смес.

Едно по едно добавяйте яйцата, като след всяко пасирайте за кратко. Добавете ситно нарязания копър и разбъркайте.

Намаслете добре формичките и излейте смес във всяка.

Печете на водна баня за около 30-40 мин на 150-160 градуса.

Когато фланът е готов, се оставя леко да се охлади. С помощта на тъп нож отделете флана от стените на формичките. Обърнете го в чиния и вдигнете формата.

 

Продукти за муса от сьомга:

 

400 г извара Olympus

200 г пушена сьомга

сок от лайм

зехтин

пресен копър

 

Приготвяне:

Пасирайте продуктите до хомогенна смес. Сложете я в пош с накрайник по ваш избор.

 

Сервирайте флана като предястие, поднесен върху свежа салата с пресни репички, гарниран с мус от сьомга.

FЯСТИЕ

Основно ястие

СЛОЖНОСТ

Средно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти