Пилешки тимбал с извара, кашкавал и спанак, поднесен с крем от червени чушки
Продукти

композиция
* копър, мента, сол, пипер
100 г печени червени чушки
200 г цедено мляко Olympus
* сол, черен пипер
* масло Olympus за намазване на формите
100 г ситно настърган кашкавал Olympus
300 г спанак
200 r извара Olympus
50 г галета
2 бр. пилешки гърди, филетирани на мног

Начин на приготвяне

Приготвяне на тимбалите:

Намаслете формите (форми за крем карамел или за крем Брюле). Поръсете с галета дъното и стените.

Поставете овкусените със сол и черен пипер филета, така че да покриват дъното и стените на всяка фома. Филетата трябва да са по- дълги , за да затворите тимбалите.

Задушете спанака в малко масло и зехтин. Подправете със сол и пипер. Дръпнете съда от котлона и добавете изварата и кашкавала. Разбъркайте добре.

 

Сипете от спаначената смес във всяка формичка. Преметнете пилешките филета така, че да затворите тимбала. Поръсете с галета и печете на 160 -180 градуса в предварително загрята фурна за 40 мин. или до готовност.

 

За да приготвите крема от чушки пасирайте всички продукти и подправете.

FЯСТИЕ

Основно ястие

СЛОЖНОСТ

Лесно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти