Лодки с извара и маслини
Продукти

композиция
100 г ситно настърган кашкавал Olympus
* сол, щипка захар и черен пипер
* машерка, босилек за подправяне
* зехтин
1 домат, нарязан на кубчета (или няк
150 г маслини без костилка
2 дълги хлебчета (чабата, франзела l
400 г извара Olympus

Начин на приготвяне

Разрежете хлебчетата на половина по дължина. Издълбайте меката част, за да получите „лодки“. Залейте с по 1 с.л. зехтин всяка половина и запечете за около 4-5 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Задушете нарязания на ситно пресен лук в малко зехтин, добавете доматите, поръсете с щипка захар. Разбъркайте. Добавете и нарязаните маслини. Подправете със сол и черен пипер. Дръпнете от котлона и добавете изварата и подправките.

Напълнете хлебчетата, поръсете с настъргания кашкавал и запечете до златисто.

FЯСТИЕ

Предястие

СЛОЖНОСТ

Лесно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти