Емпанадас с извара и чоризо
Продукти

композиция
1 връзка пресен чесън
3 червени чушки, нарязани на ситно
1 връзка пресен лук
* зехтин, сол, черен пипер, кимион
100 г ситно нарязано чоризо
1 кофичка извара Olympus
1 жълтък
1 ч.ч. студена вода
100 г патешка или друга мас
2 ч.л. сол
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

Замесете тестото като смесите всички продукти в купа, без яйцето. Ако сместа е твърда, добавете още малко вода.

Покрийте купата с фолио и оставете тестото за около час в хладилник.

За приготвяне на плънката предварително нарежете всички продукти на много ситно.

Сотирайте чоризото без допълнителна мазнина. Добавете чесъна и лука. Подправете и разбъркайте.

Дръпнете от котлона, добавете изварата и разбъркайте.

Извадете тестото и го разточете тънко върху набрашнен плот. Използвайте ринг или обърната чаша, за да оформите кръгове от тестото.

 

Във всеки кръг поставете от приготвената смес, прегънете кръга на две и затворете, като притиснете добре с вилица или пръсти. Намажете с жълтък, както отгоре, така и по борда на всяка хапка.

Печете на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 мин. Може да засилите градусите към края на печенето.

Поднесете изпечените емпанадс, поръсени с магданоз и с ваш любим сос.

FЯСТИЕ

Предястие

СЛОЖНОСТ

Средно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти