Бърз десерт с цедено мляко
Продукти

композиция
* ягоди, пресен босилек и лайм за де
1 шушулка ванилия
50 г мед
350 г цедено мляко Olympus
100 извара Olympus
1 ч.ч. ситно смлени орехови ядки
30-40 г кокосово масло
100 г маслени бисквити, смлени на трохи

Начин на приготвяне

Разтопете кокосовото масло.

В купа смесете кокосовото масло, смлените бисквити и орехите. Бъркайте, докато се смесят добре. С тази смес ще се оформи блатът на всяка порция.

 

Избере прозрачни чаши или бурканчета. Сложете на дъното от бисквития блат и притиснете с лъжица.

 

Смесете в купа изварата, цеденото мляко и меда. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Разрежете ванилията и добавете семената й в млечната смес.

 

Покрийте блатовете в чашите със сместа. Оставете в хладилника за около 2 часа.

 

Десертът може да се консумира и веднага, като го декорирате с пресни ягоди, босилек и орехи.

FЯСТИЕ

супа

СЛОЖНОСТ

Лесно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти