Млечен десерт без захар
Продукти

композиция
300 г извара Olympus
65 г мед
1 бр Желатин
350 г цедено мляко Olympus 10 %
3 с.л. лимонов сок или сок от лайм
50 г кокосови стърготини
200 г сочни фурми без костилка (около 20 б&#
50 г сурово кашу

Начин на приготвяне

Приготвяне на блата:

 

Запечете кашуто за кратко, оставете да се охлади и след това го нарежете на дребно.

Обезкостете фурмите и ги смелете.

Смесете ядките, кокосовите стърготини и фурмите до получаване на лепкава смес. Добавте лимоновия сок или сока от лайм.

С помощта на лъжица разпределете сместа за блата в рингове или в голяма форма за торта с подвижно дъно.

 

Приготвяне на крема:

 

Изсипете желатина в 60 мл вода и го разтворете на водна баня.

В купа смесете цеденото мляко, изварата, меда и вече разтворения желатин. Разбъркайте добре до получаване на гладка смес, без бучки.

Изсипете сместа върху блата.

Оставете да стегне в хладилник за 24 часа.

Поръсете с кокосови стърготини и фурми преди поднасяне.

FЯСТИЕ

Десерт

СЛОЖНОСТ

Лесно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти