Закуска с овесени ядки и анасонови ягоди
Продукти

композиция
* няколко натрошени ореха или шамф
* листа свежа мента за декорация
3 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
2 бр звездовиден анасон
1 портокал
1 лимон
8 бр. пълнозърнести бисквити
5 с.л. мед
8 с.л. овесени ядки
15 бр. ягоди
1 кофичка извара Olympus
1 кофичка цедено мляко Olympus 2%
* Продукти за 5 порции:

композиция
100 g somon afumat
100 g unt
1 lingura zeama de lamaie
* coaja rasa de la jumatate de lamaie
* piper

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

Сложете в касерола 3 с.л. вода и 3 с.л. кафява захар заедно с нарязаните на четвъртинки ягоди, настърганите кори от портокал и лимон, анасона и щипка канела. Оставете леко да се карамелизират за 5 мин. и охладете сместа.

Смесете цеденото мляко и изварата с меда и останалата канела.

В отделен съд натрошете бисквитите и ги смесете с овесените ядки. Добавете сока на портокала към сухата смес.

В чаша (или друг съд) наредете пласт бисквити, пласт от млечната смес, пласт ягоди и така до горе. Декорирайте с натрошени орехи или шамфъстък и листа свежа мента.

FЯСТИЕ

Предястие

СЛОЖНОСТ

Лесно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти