Пълнозърнести питки с извара
Продукти

композиция
150 г настърган кашкавал Olympus
1/2 ч.л. сол
30 г студено краве масло Olympus
50 г сушени домати
50 г нарязани черни маслини
1 равна ч.л. сода бикарбонат
400 г пълнозърнесто брашно
1 кофичка извара Olympus
1/2 кофичка цедено кисело мляко Olympus 10%

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

Сложете содата в цеденото мляко и разбъркайте. Добавете изварата и брашното и замесете меко тесто. Покрийте и оставете на топло за 1 час.

Към готовото тесто добавете зехтина, маслините и сушените домати. Подправете със сол, черен пипер и мащерка. Омесете добре сместа, оформете малки питки и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

По желание може да добавите парченце масло върху всяка питка. Поръсете питките с настърган кашкавал и малко пресен розмарин. Печете на 180-200 градуса до златиста коричка

FЯСТИЕ

Предястие

СЛОЖНОСТ

Средно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти