Морковени палачинки с извара
Продукти

композиция
3 яйца
40 мл прясно мляко Olympus
150 г брашно
4-5 настъргани моркова
1/4 ч.л. индийско орехче
1/4 ч.л. джинджифил на прах
* кафява захар
1/4 ч.л. канела
б акпулвер
* краве масло Olympus за намазване на тигk
100 г цедено мляко Olympus
100 г маскарпоне
100 г извара Olympus
40 г натрошени орехи
1 с.л. пудра захар
3a декорация:
1 портокал
бял шоколад

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне:

Сложете натрошения шоколад да се разтопи на водна баня.

През това време отделете жълтъците от белтъците. Разбийте леко жълтъците с тел. Добавете прясното мляко, подправките, бакпулвера и кафявата захар. Сгъстете сместа с настърганите моркови и пресятото брашното.

Разбийте белтъците на сняг, добавете ги към палачинковата смес и внимателно разбъркайте с шпатула, за да не спаднат белтъците.

Изсипете малко количество от сместа в загрят и намазан с масло тиган. Оформете мини палачинки и ги пържете по 2-3 мин. от всяка страна.

За крема смесете маскарпонето, цеденото мляко, изварата и пудрата захар. Бъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете натрошените орехи.

Постройте кулички от ред палачинка, ред крем. Отгоре залейте с разтопения шоколад и поръсете с натрошени орехи и малко канела.

Гарнирайте с резенчета филетиран портокал.

FЯСТИЕ

Десерт

СЛОЖНОСТ

Лесно

ВИД КУХНЯ / ХАРАКТЕРНО / СПЕЦИФИЧНО

международен

Продукти